NAJVEĆI DNEVNI BROJ NOVOZARAŽENIH U RS-u: Koronavirus potvrđen...

... kod 121 osobe, objavio je Institut za javno zdravstvo ovog entiteta.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

"Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici "Sv. vračevi" u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 533 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 121 osobe u Republici Srpskoj. Radi se o 63 muške i 58 ženskih osoba, od kojih su 22 mlađe, 88 srednje i 11 osoba je starije životne dobi", objavio je Institut.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banje Luke, po 11 iz Višegrada i Nevesinja, sedam iz Ljubinja, po šest iz Dervente i Istočnog Novog Sarajeva, pet iz Kozarske Dubice, po četiri sa Pala i iz Prijedora, tri iz Istočne Ilidže, po dvoje iz Bileće, Donjeg Žabara, Bosanske Gradiške, Šamca i Trebinja i po jedno iz Doboja, Foče, Kneževa, Kostajnice, Kotor-Varoši, Lopara, Modriče, Mrkonjić-Grada, Srpca, Teslića, Trnova, Ugljevika i Zvornika. Većina novozaraženih su kontakti osoba kod kojih je već ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Do sada je u RS-u potvrđeno 2.813 slučaja koronavirusa, a preminule su ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus. U RS-u, od novog koronavirusa do sada se oporavilo ukupno 1.425 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 39.825 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 131, u Univerzitetsko kliničkom centru RS-a 46, a u opštim bolnicama 85. U RS-u je pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.906 osoba, a nadzor je završen kod 38.491 osobe.

(Mondo) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...