BANJALUČKI DOKTOR PRIZNAO: "Stanje je haotično"

"Trenutno stanje u vezi s virusom korona je haotično, a opuštanje građana je dovelo do naglog rasta broja oboljelih", rekao je za "Nezavisne" Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS).

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

"U UKC-u RS-a sada imamo 46 hospitalizovanih pacijenata, a sedam osoba je na intenzivnoj njezi, dok su tri pacijenta u teškom stanju na respiratorima", kazao je Đajić.

Dodao je da je većina građana u zabludi u vezi s ovim virusom te da imaju potpuno krivo mišljenje.

"Najgore je što se ne pridržavaju zvaničnih službenih mjera, a to je nošenje maski i držanje distance", rekao je Đajić.

Istaknuo je da je problem i velika prisnost građana u ugostiteljskim lokalima i u malim prostorima, što dovodi do bržeg prijenosa virusa kapljičnim putem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...