BANJA LUKA ILI VOGOŠĆA, PITANJE JE SAD: Dvije firme se prijavile na tender za štampanje glasačkih listića

Na tender za štampanje i pakovanje glasačkih listića za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini pristigle su dvije ponude, a firma "Unioninvestplastika" d.d. iz Vogošće dostavila je najjeftiniju.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

- Ovaj ponuđač ponudio je cijenu od 688.485,91 KM, dok je drugu ponudu dostavila grupa ponuđača, predvođena firmom "Atlantik BB" iz Banjaluke, koja je ovaj posao radila prethodnih godina. Oni su ovaj put ponudili cijenu od 920.000 KM. Cijena je nosila 90 od mogućih 100 bodova u ocjenjivanju ekonomski najpovoljnije ponude, a ostalih 10 rok isporuke – navode u Transparency Internationalu BiH, čiji su članovi prisustvovali javnom otvaranju ponuda na ovom tenderu, čija je procijenjena vrijednost bila 1,1 milion KM.

Dodaju da je su obje firme ponudile rok isporuke 39 dana.

- Predmet ovog postupka je nabavka usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore 2020. godine, kao i glasačkih listića za provođenje prijevremenih izbora tokom trajanja okvirnog sporazuma – navode u TI-ju BiH.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma sa jednim ponuđačem.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je međunarodni tender za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH u maju, a osim ovog poziva, rapisana je i nabavka usluga štampanja i pakovanja izbornog materijala u vrednosti od 201.700 KM, ali i usluga transporta izbornog materijala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...