WIZZ AIR NAPRAVIO RAZLIKU: Jedan aerodrom u BiH ima najbolje rezultate, u junu imao više putnika od...

Većina operacija ponovo je uspostavljena nakon što je "Wizz Air" nastavio sa svim svojim letovima poslije ponovnog otvaranja aerodroma 1. juna.

  • Ekonomija

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Međunarodni aerodrom Tuzla opslužio je tokom prošlog mjeseca 19.456 putnika, dok je Međunarodni aerodrom Sarajevo, koji je, inače, najprometniji aerodrom u našoj zemlji, opslužio 3.629 putnika.

Prema podacima koje prenosi Ex-Yu Aviation News, većina operacija na tuzlanskom aerodromu ponovo je uspostavljena nakon što je "Wizz Air" nastavio sa svim svojim letovima poslije ponovnog otvaranja aerodroma 1. juna. Niskotarifni avioprijevoznik pokrenuo je i novu liniju za Salzburg, koja je startala 2. jula.

S druge strane, avioprijevoznici se sporo vraćaju na sarajevski aerodrom. "Austrian Airlines", "Air Serbia", "Croatia Airlines", "Eurowings", "Turkish Airlines", "Pegasus Airlines" i "Wizz Air" trenutno održavaju planirane letove iako u smanjenom obimu.

Njima će se ove sedmice pridružiti i "Flydubai".

Tokom prve polovine ove godine, aerodrom u Tuzli opslužio je 108.847 putnika, a onaj u Sarajevu 143.540. Oba aerodroma bila su zatvorena od aprila do juna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...