AMERIKANCI ODRIJEŠILI KESU: Nova zgrada Ambasade SAD-a u Podgorici koštat će čak...

Novu zgradu američkog diplomatskog predstavništva gradit će kompanija "Harbert International" iz Alabame.

  • Regija

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Amerikanci u Podgorici grade novu zgradu Ambasade, radovi će biti vrijedni 295 miliona eura, a plan je da bude završena do 2025. godine.

Novu zgradu američkog diplomatskog predstavništva gradit će kompanija "Harbert International" iz Alabame, prenosi Tanjug.

"Nova Ambasada će pružiti sigurnu, održivu i otpornu platformu za američku diplomatiju u Crnoj Gori", objavio je State Department, prenose crnogorski mediji.

Iz Ambasade SAD-a kazali su da će nova zgrada diplomatskog predstavništva SAD-a biti izgrađena na istom mjestu gdje je i sada.

Projekt u nekoliko faza

Prema tenderskoj dokumentaciji State Departmenta, projekt će se sastojati od dizajniranja i izgradnje novih ureda Ambasade, potom gradnje "Marine Security Guard Residence" te pomoćne zgrade, postrojenja za tretman otpada, prodavnica, objekata za rekreaciju i unapređenje sigurnosti.

Projekt će uključivati dizajn i gradnju renoviranja jedne zgrade za kontrolu pristupa.

Rušenje postojećih uredskih i privremenih zgrada također će biti dio projekta.

Projekt će, kako navode u tenderu, biti proveden u nekoliko faza, kako bi misija SAD-a u Crnoj Gori bila operativna tokom renovinaranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...