POZNATA IBIŠEVIĆEVA SUDBINA: Hertha donijela konačnu odluku

Prema riječima timskog menadžera i legende kluba Michaela Preetza, novi ugovor s Vedatorom neće biti potpisan.

  • Sport

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Čini se da je došlo vrijeme za rastanak između Herthe i bivšeg reprezentativca naše zemlje Vedada Ibiševića, piše "Faktor".

Iskusnom napadaču i kapitenu "Stare dame" prije nekoliko dana istekao je ugovor s klubom iz njemačke prijestonice, u čije je redove stigao u ljeto 2016. godine.

Prema riječima timskog menadžera i legende kluba Michaela Preetza, novi ugovor s Vedatorom neće biti potpisan.

"Mi smo informisali Vedada da mu trenutno ne možemo ponuditi novi ugovor", kazao je Preetz za "Kicker", a potom se malo i ogradio: "Ipak, tu još neke mogućnosti držimo otvorene."

Ibišević, kojem je ugovor istekao 30. juna, sada tačno zna šta mu je činiti. Iskusni napadač koji je u karijeri odigrao 340 bundesligaških utakmica, može se bez mnogo razmišljanja dati u potragu za novim izazovom. Ranije su se u medijima spominjali pojedini turski klubovi koji su, navodno, zainteresovani za Ibiševića, ali je za sada sve na nivou špekulacija.

Na kraju vrijedi spomenuti i to da je Ibišević za Herthu odigrao 159 nastupa, postigao 56 golova i zabilježio 22 asistencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...