"SB" PATROLA: ŠTRAJK ZDRAVSTVENIH RADNIKA U KS SE NASTAVLJA: Stigao Nenadić, ali i policija (FOTO)

Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu, rekao je da su odustali od zahtjeva za retroaktivnom primjenom ugovora od 1. januara ove godine...

  • Vijesti

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

Članovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo izašli su danas na mirni jednosatni protest pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo. Više hiljada zdravstvenih radnika nastavilo je jučer generalni štrajk, koji je privremeno "zaleđen" zbog pandemije koronavirusa, te se povuklo s trijaža, piše NAP.

Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu, rekao je da su odustali od zahtjeva za retroaktivnom primjenom ugovora od 1. januara ove godine, od zahtjeva da u nazivu ugovora stoji "granski", ali da je pitanje usklađivanja koeficijenata nešto od čega neće odustati, da je to tačka preko koje neće prijeći. "Očekujemo stav Vlade. Vidjet ćemo kako budu glasali - znat ćemo ko je protiv heroja u bijelom", rekao je danas Selimić.

Vlada KS daje i potpisuje kolektivni ugovor s doktorskim sindikatom pa je pitanje zašto ne bi i s njima, pitaju se okupljeni, koji napominju da su u štrajku od septembra 2019. godine, ali da su obavljali 80 posto posla.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...