TEHNOLOŠKO ČUDO NJEMAČKIH INŽINJERA: El-Born je prvi električni sportski auto iz VW koncerna; Poznat i termin dolaska (FOTO, VIDEO)

SEAT el-Born je bio koncept, a sada je stigao iza Cuprine oznake i postao prvi električni sportski auto VW grupe.

  • Auto

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Tačnije, bit će, i to od 2021. godine, kada dolazi na ceste. Potpuni tehnički podaci su nepoznati, ali je lako pretpostaviti kako se radi o tehnološkom blizancu Volkswagena VW ID.3. I pogled u kabinu jasno otkriva porijeklo. Nova je tek konzola i kolo upravljača, a u skladu sa pedigreom, ubačena su dublje profilirana sjedišta.

Postavljen na MEB platformu, imat će samo jedan elektromotor, a on će pokretati zadnje točkove. 

U kombinaciji s baterijom kapaciteta 77 kWh el-Born će moći prijeći do 500 km s jednim punjenjem. Kompatibilnost s brzim punjačem pak znači da je pola sata punjenja dovoljno za 260 km – zvuči odlično.

alt 

Cupra javlja kako 50 km/h model ima za 2,9 sekundi, ali ne otkriva što je s nominalnim sprintom do stotke. Zato se spominje prva ugradnja Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) tehnologije i najavljuje vrhunska vozna dinamika.  

Cupra el-Born će se proizvoditi u Njemačkoj u tvornici u Zwickau, zajedno s blizancem iz Volkswagena. 

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...