DUPLI ARŠIN PATRIJARHA IRINEJA: "Nije trenutak za litije u Beogradu"!

Patrijarh Irinej rekao je da nije tačna vijest da će u Beogradu 12. jula, na Petrovdan, s njegovim blagoslovom biti održana litija i poruručuje da sada nije vrijeme za litije, zbog epidemiološke situacije.

  • Regija

  • 10. Jul. 2020  

  • 0

 

Patrijarh Irinej je za list "Alo" rekao da ništa ne zna o tome, da organizatori nisu dobili blagoslov od njega za održavanje takvog skupa, i da je sada momenat "da se ponašamo odgovorno i poštujemo sve epidemiološke mjere koje propisuju nadležni organ".

"Litija će biti kada bude vreme za njih, sada nije", poručio je patrijarh.

U pozivnici za litiju piše da je organizator tog događaja, pod parolom "Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas", Savez pravoslavnih žena, nedavno osnovana organizacija.

Najava tog događaja u momentu kada je u Beogradu kritična situacija u pogledu epidemije virusa korona uznemirila je građane koji su po društvenim mrežama poglavara SPC nazivali neodgovornim.

Zanimljivo je da u isto vrijeme litije u Podgorici imaju blagoslov patrijaha Irineije...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...