VUČIĆ IZ PARIZA ZA REUTERS: "Problem je što su protesti postali nasilni, NE MOGU MI ODUZETI VLAST!"

“Naše bolnice su prepune, lekari ne mogu da izdrže i neodgovorno je organizovati proteste”, rekao je Vučić.

  • Regija

  • 10. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su njegovi politički protivnici organizovali ovonedjeljne nasilne proteste i dodao da će, ukoliko se oni nastave, biti teško obuzdati epidemiju korona virusa u zemlji.

“Oni koriste korona virus za svoje političke aspiracije. Nemam problem sa protestima. Problem je što su protesti postali nasilni, jer oni (opozicija) nemaju rešenje, nemaju ništa da ponude narodu”, rekao je Vučić u intervjuu britanskoj agenciji Reuters.

Srbija je u četvrtak odlučila da ipak ne uvodi policijski čas u prijestonici nakon, kako navodi Reuters, protesta organizovanih protiv uvođenja tih mjera.

“Naše bolnice su prepune, lekari ne mogu da izdrže i neodgovorno je organizovati proteste”, rekao je Vučić.

Agencija navodi da su kritičari istakli da je odluka Vlade da dozvoli fudbalske utakmice, vjerske svečanosti, zabave i privatna okupljanja uoči izbora održanih 21. juna kriva za porast novih slučajeva virusa, što je Vučić odbacio i ponovio da su protesti “besmisleni” i da su politički.

“Ne možete oduzeti vlast upotrebom sile”, rekao je Vučić. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...