HOLIVUDSKI HIT O GENIJU IZ SMILJANA: Pogledajte prvi trailer filma o Nikoli Tesli, njegov lik utjelovio je slavni glumac… (VIDEO)

Prvi uvid u novi film o znanstvenom geniju stigao je baš na njegov rođendan, 10. jula, a naglasak će biti na izumu elektromotora na izmjeničnu struju te o rivalstvu s Thomasom Alvom Edisonom.

  • Kultura

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 0

Biografski film o Nikoli Tesli dobio je prvi trejler. U čast rođendana vrhunskog znanstvenika Nikole Tesle, zahvaljujući kojem danas uživamo u blagodatima izmjenične struje, produkcijska kuća "IFC Films" izbacila je prvi službeni trejler.

Film u režiji Michaela Almereyde, već je premijerno prikazan krajem januara kao dio programa Sundance Film Festivala, a u kina stiže 21. augusta ove godine.

Teslu je utjelovio poznati glumac Ethan Hawke, dok njegovog rivala Tomasa Alvu Edisona glumi Kyle MacLachlan.

Inače, Almereyda je na scenariju radio još od 2015. godine te je priznao kako mu je Tesla osobna opsesija. Što se tiče samog filma, riječ je o klasičnoj filmskoj biografiji s naglaskom na izum elektromotora na izmjeničnu struju te o rivalstvu s Thomasom Alvom Edisonom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...