VUČIĆEVA OSVETA PREMA VLADIKI GRIGORIJU: Tuži ga za podstrekavanje na ubistvo...

“Da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave”, poručio je vladika diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije Durić povodom Vesićeve izjave da je inspirator protesta koji se već dvije noći održavaju u prijestonici.

  • Regija

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 0

"Advokatska kancelarija "Aleksić sa saradnicima" podnijeće u ime Gorana Vesića, zamjenika gradonačelnika Beograda i intimusa Aleksandra Vučića, krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv vladike Grigorija, zbog "osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u podstrekavanju", objavio je danas Vesić na svom Facebook profilu.

alt  

On je naveo da će prijava protiv Grigorija, sa svetovnim imenom Mladen Durić, biti podnesena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom teksta u listu “Danas”, pod nazivom “Vesić tvrdi da mu Grigorije prijeti ubistvom”, koji je objavljen danas.

“Preko diplomatsko-konzularnog predstavništva SR Nemačke u Beogradu obavestićemo nadležno njemačko državno tužilaštvo u Diseldorfu o osnovima sumnje protiv imenovanog”, napisao je zamjenik gradonačelnika Beograda na Faceooku.

Podsjetimo, vladika Grigorije je prije nekoliko dana izjavio: 

Da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave”, poručio je vladika diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije Durić povodom Vesićeve izjave da je inspirator protesta koji se već dvije noći održavaju u prijestonici.

“Ta izjava mi je popravila dan. Ne poznajem čovjeka, ali znam da je jedan od najpopularnijih ljudi u Beogradu. Cijenim, pošto je jako popularan, da je njegova izjava veoma važna. Ono što me jako raduje je to što je on mene nazvao inspiratorom koji može da pokrene toliki broj ljudi. Ja bih volio da je tako. Nažalost, to nije istina. Prosto, ja se time nisam bavio”, rekao je Grigorije za Newsmax Adria, dodavši da su slike beogradskih ulica tužne.

“Ono što sam sinoć gledao je bilo tužno. Osjetio sam da je taj protest spontan i nekontrolisan. To svaki iole inteligentan čovjek može da primijeti. A sad bih mogao da se našalim s vašim zamjenikom gradonačelnika – da sam ja organizovao proteste, on jutros ne bi mogao da daje izjave”, poručio je Grigorije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...