„ZMAJ“ NA PRAGU TRANSFERA KARIJERE: Amer Gojak igra posljednju utakmicu u dresu „Dinama“, po njega stiže četvrtfinalist Lige prvaka…

Hrvatski mediji su poprilično uvjereni da će Amer Gojak večeras odigrati svoj posljednji veliki derbi sa Hajdukom.

  • Sport

  • 12. Jul. 2020  

  • 0

Čini se da je konačno došlo vrijeme za transfer bh. reprezentativca iz Dinama. Sportske novosti smatraju da će Gojak skoro sigurno ovog ljeta napustiti Maksimir.

Amer Gojak bi mogao naredne sezone obući dres tima koji već godinama oduševljava nogometnu Evropu, dres Atalante.

I ranije je bilo interesa iz Italije za našeg reprezentativc, ali se Gojak do sada povezivao sa Fiorentinom. Ipak, čini se da je Atalanta spremna dogovoriti posao sa Dinamom.

Sportske novosti tvrde da će večeras na Maksimiru na derbiju Dinama i Hajduka biti i predstavnici Atalante koji žele uživo vidjeti Gojakove kvalitete. Osim, njih navodno bi utakmicu u Zagrebu, s fokusom na Gojaku, trebali gledati i predstavnici Evertona kojima je također bh. reprezentativac zanimljiv.

Treba napomenuti da se i Fiorentina ozbiljno dovodi u vezu s Gojakom, pa će biti zanimljivo vidjeti gdje će na kraju otići 23-godišnji veznjak.

Atalanta bi vjerovatno bila najprimamljivija opcija s obzirom da se radi o ekipi koja igra moderan nogomet. Tim iz Bergama je u četvrtfinalu Lige prvaka, a i i ove sezone su na pragu plasmana u Ligu prvaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...