DRAMA U DODIKOVIM REDOVIMA: Obračuni za prevlast nad Sarajevsko-romanijskom regijom; Košarac otjerao Mrdu iz kabineta zbog “sarajevskog derneka”; Udari Mrde i Nešića na…

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Piše: SLBODAN VASKOVIĆ

1.

Korona hara Bosnom i Hercegovinom, jer “Struka”, koju čini politička kvazielita, nema pojma šta da radi u borbi protiv virusa, još manje kako da spriječe njegove razorne ekonomske, privredne i finansijske posljedice. Sva njihova “bitka” svela za saniranje šteta tragičnih razmjera na kada će im Zapadnjaci dati nove kredite.

2.

Veoma su “zabrinuti”, to je njihov lijek protiv pandemije, koji se daje tri puta na dan.

Iako virus hara, to ne sprečava obračune, posebno one na nižim nivoima klijentelistićkih, kleptokratskih mreža,a  jedan od njih je zaista Virsuni.

3.

Riječ je o obračunu Staše Košarca, Ministra trgovine u Savjetu ministara BiH, koji je svog savjetnika Ljubomir Mrda, kriminalca i falsifikatora, po ubjeđenju i opredjeljenju, nedavno na vrlo vrlo dramatičan način otjerao iz svog kabineta.

Staša Košarac, Dodikov Tompuščić

4.

Košarac je čekao priliku da se osveti Mrdi za “Korona namještaljku” u kojoj je vajni ministar ispao i Glupan i Tupan, jer je dozvolio da ga, tokom najrestriktivnijih antivirusnih mjera koje su bile na snazi polovinom maja, uslikaju kako na derneku, u “Golf klubu” u Sarajevu, ispija rakiju i zaliva je tompusima, taj mali “tompuščić” Milorada Dodika.

Mrda je dio “ekipe” koja je smjestila besplatan video klip sa derneka Košarcu.

Ljubomir Mrtda

5.

Košarčevo dernečenje nije bilo sa hepiendom; Nije ni planirano da bude - snimljen je, video je “iscurio” i uslijedila je kazna. Istina, blaga, ali je Košarac, sasvim zasluženo, doživio pravi debakl u javnosti.  

6.

Snimila ga je Slađana Mandić, lokalna Mata Hari, koja uopšte nije pozvana na dernek.

Košarac je bio na spisku, kao i njegov savjetnik Ljubomir Mrda, paljanski tajkun, član Nadzornog odbora ”OC Jahorina”.

Mandićevu je na dernek pozvao, mimo znanja dr Jusufa Šabanovića, organizatora fešte, jedan od koronapartijanera sa pozivnicom.

 

Korona dernek i Fatalna Slađa

Mandićeva je, poput prave Mata Hari, na derneku bila svega pola sata; Toliko joj je trebalo da snimi Košarca kako se nalijeva rakijom i rakiju topi tompuščićima.

Nakon toga je Mata Hari napustila “Golf klub”; Ispred je čekao automobil koji je sa njom odjurio u noć - kako bi mogla postaviti fotografije i video na svoj Instagram profil: Odmah potom zapalile su se mreže i uslijedila je akcija policije. I ogromna bura u javnosti.

7.

Tek nakon toga Mrda se pojavio na derneku, Ali nije snimljen. Zaista, mutan, premutan tip. 

8.

Šta je bitno oko Mandićeve i zašto je na dernek došla “preko veze” samo da bi snimila Košarca?

Mandićeva je svastika Marka Kubatlije, predsjednika Opštinskog odbora DNS-a Pale i vjernog sluge Nenada Nešića, v.d. predsjednika DNS-a.

Marko Kubatlija

9.

Kubatlija je od Nešića za učestvovanje u uspješnom udaru na Košarca nagrađen mjestom v.d. pomoćnika direktora za područni Centar Istočno Sarajevo Poreske uprave RS, iako nema dana radnog staža, iako je hapšen, iako je kršio korona-pravila, iako je kupovao glasove o čemu postoji video zapis, iako je njeova firma nije plaćala poreze, iako je sklon kriminalnim radnjama, iako… Ali upravo takvi su slika i prilika Režima Milorada Dodika.

10.

I ova nagrada za Kubatliju je dodatni dokaz da nema slučajnosti i da je Nešić htio da polomi Košarca; U tome mu je pomogao Ljubomir Mrda, iskusni pokvareni stari lisac.

11.

Nešić je logističar cijele akcije, zajedno sa Mrdom, a sada je poznat i scenarista trilera “Dernek u Sarajevu”, bar tako Košarac tvrdi. I, naglašava, da mu je narečeni sljedeća meta, iako ga još uvijek nije imenovao; Čak ni u najužim krugovima koji su mu bliski.

Ko se na užarenom tompusu na derneku opeče i na ‘ladan duv, nova je Košarčeva deviza.

12.

Nešić je producent koji je svaki detalj pokušaja rušenja Košarca sa pozicije ministra dobro platio i njihov obračun tek slijedi.

Nenad Nešić

Mala digresija: Nešić je dobio novu krivičnu prijavu zbog utaje poreza, ali o tome uskoro opširnije, nakon što MIlan Tegeltija, predsjednik VSTS, kojeg Nešić plaća, ne potrudi da je stavi u ladicu. 

Osim Tegeltije, Nešića štiti i Dragan Lukač, a Darko Ćulum redovno je u njegovoj kancelariji. "Razmatraju" prijave protiv Nešića i njihove cijene!

13.

Košarac je osvetnički pohod započeo uklanjanjem Mrde sa savjetničkog mjesta iz svog kabineta, koje je bilo vrlo dramatično.

14.

Zašto je Košarca trebalo javno satrati? 

Primarno, jer se na području Istočnog Sarajeva vodi teška bitka za prevlast u SNSD-u; Na jednoj strani su Dodikovi tamošnji tajkuni, na drugoj funkcioneri SNSD-a.

Sekundarno, zato što, između ostalog, drži stranu Dejanu Ljevnaiću, direktoru OC “Jahorina” koji je u opet u velikom sukobu sa dijelom Nadzornog odbora, između ostalog i sa Mrdom.

Dejan Ljevnaić

Izvorište sukoba je dalji investicioni ciklus na Jahorini, jer je Olimpijski centar dobio dozvolu Vlade RS da se zaduži punih 99 miliona KM; Od kojih će dobar dio biti potrošen na izgradnju staza i gondola, koje vode do Nešićevog zemljišta u opoštini Trnovo, poznatog kao “Obućina bare”.

Obućina bare

15.

Tu Nešić namjerava, u dvije faze, izgraditi apartamane u vrijednosti 30 miliona KM, a novac za izgradnju će oteti od putarskih firmi i JP “Putevi RS”. Nije Nešić sam u tom poslu, već ima još najmanje dva “skrivena” partnera.

Plan im je da zarada bude čistih 30 miliona KM, što znači da će cijeli projekat da se isfinansira iz narodnih para, o čemu sam detaljno pisao

11.

Djeluje bizarno, ali Nešić&co razmatraju da prodaju OC “Jahorina” zemlju koja se mora iskopati za temelje apartmana; A biće je zaista mnogo, jer je tlo močvarno. Ta zemlja bi se, kako su načelno dogovorili, iskoristila za “ravnanje staza” i ravnanje para.

Bagra ne preza ni od najsuludijih poslova, ali može im se.

12.

Glavni savjetnik u većini ovih prevara je Mrda, koji je opljačkao desetine miliona KM i na razne načine izvarao entitet i institucije, posebno preko nelegalno izgrađene MHE “Miljacka”, pa Nešić&co smatraju da bez njega, jednostavno, ne mogu, iako je omražen u redovima SNSD-a na toj regiji.

Međutim, kada je Mrda u pitanju treba naglasiti da kod njega para vrti gdje Sekta neće.

13.

Pare su samo jedan dio priče sukoba na relaciji Košarac-Nešić; Stvarni cilj Nešića i grupa Dodikovih tajkuna, među kojima je i Mrda potpuno ovladaju Sarajevsko-romanijskom regijom i svim njenim resursima.

Jahorina

14.

Osim na Košarca, intenzivni su udari i na Ljubišu Ćosića, načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, kao i na Boška Jugovića, načelnika opštine Pale. Obojica su iz SNSD-a i obojicu žele da uklone na sledećim izborima, a postave svoje, zasad, prikrivene favorite.

Mrda je u svim tim udarima bio i strateg i taktičar, a nerijetko i udarna igla; Dok je bio direktor “Elektrodistribucije” Pale, kako bi oslabio Ćosića, isključivao je struju zgradi u kojoj se nalazi opština koju Ćosić vodi zbog sitnih dugova, samo da bi ga oslabio.

Ljubiša Ćosić

Ćosić je odmah uplatio dug, ali mu još nije do kraja svanulo, jer Mrda i njegovi nalogodavci i dalje kidišu na njega.

15.

Ćosić je Mrdi uzvratio ciničnim bilbordom na kojem piše “Srećno savjetniče”, postavljenog kraj puta prema Sarajevu, nakon što je narečenog Košarac imenovao za savjetnika. Nakon što ga je otjerao, Ćosić ga nije ispratio novim bilbordom. Štednja je.

16.

Na udaru Zločinačke ekipe, čiji je Mrda član, je i Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Boško Jugović

Njemu svakodnebvno režiraju niz udara, a nedavno su mu režirali i emitovali spot u kojem su ga predstavili kao Hitlera; Spot je emitovan na društvenim mrežama, a naručili su ga SNSD-ovi tajkuni, veoma bliski Miloradu Dodiku.

Jugović u video-klipu predstavljen kao Firer

17.

Oni su se čvrsto uvezali sa zloglasnim Gordanom Pavlovićem zvanim Goci, vlasnikom firme “Pavgord”, koji je počeo izgradnju hotela na Jahorini, zajedno sa firmom “Galens” iz Novog Sada, sa kojima je namjeravao da otme, kriminalnim aktivnostima, zvorničku “Aluminu”.

18.

Nije im to pošlo za rukom, pa je Goci otišao da ravna staze na Jahorini i jedini je izbvođač radova kojem je sve plaćeno; Ostali su na čekanju, a dočekaće i naredni vijek prije nego svoj novac.

Gordan Pavlović i Zoran Stevanović Gladni

19.

I za kraj mapa poslastica - Pavlovićeva firma “Pavgord” dala je “pozajmicu” Mrdinoj firmi “Green Energy” u iznosu od 700.000 KM; “Pozajmice” su uvijek sumnjive i mahom se radi o pranju para; Moji izvori tvrde da Mrda, ispod žita, “pozajmice” vraća u neprijavljenom kešu, zarađenom na prljavim poslovima.

Imali bi Tužilaštvo BiH i Sipa tu šta da rade kada bi htjeli da rade. Ali to im ne pada na pamet. (nastaviće se)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...