PONIŠTENA ODLUKA UEFA-e: Manchester City ostaje u Ligi prvaka

Manchester City će i naredne sezone igrati u Ligi prvaka, pošto je Sud za sportsku arbitražu (KAS) preinačio odluku UEFA-e da suspenduje "građane" iz Evrope na dvije godine.

  • Sport

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Da podsjetimo, UEFA je prethodno izbacila City iz svih takmičenja za naredne dvije sezone zbog kršenja finansijskog fair-playa, međutim klub iz Manchestera se žalio i uvjeravao navijače da za takvu odluku nema osnova i da će se uz pomoć žalbe odluka promijeniti, prenosi Direktno.rs.

Na kraju je tako i bilo, Sud za sportsku arbitražu je preinačio odluku, pa će izabranici Pepa Guardiole i naredne sezone pokušati da dođu do trofeja u Ligi prvaka. Istu priliku će imati i ove sezone, budući da su trenutno u osmini finala, gdje igraju protiv madridskog Reala (u prvom meču su slavili sa 2:1).

Sada je u Engleskoj otvorena borba za još dva mjesta u Ligi prvaka, a borit će se do kraja lige Chelsea (60 bodova, 35 mečeva), Leicester (59/35) i Manchster United(58/34), a u teoriji Wolverhampton (55/35).  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...