MILORAD DODIK, O SEBI SAMOM, ALI I O ČOVIĆU: "Pukao dogovor o imenovanjima"

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je dogovor o imenovanjima pukao i da ne zna da li će biti usvojen budžet BiH.

  • Politika

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 4

Dodik je rekao da sada ne zna da li će biti usvojen budžet BiH i da više ništa ne može da kaže sa sigurnošću, jer je BiH potpuno neuspješna, propala zemlja, prenose Vijesti.ba.

On je naglasio da se na nivou BiH jedino može dogovarati i tako dolaziti do rješenja pa, između ostalog, i za budžet, a imenovanja ne treba posmatrati kao neko "uhljebljenje", već kao princip nacionalne politike.

Podsjetivši na sastanak SNSD-a, HDZ-a i SDA prošle sedmice u Istočnom Sarajevu, Dodik je rekao da je dogovoreno da budu imenovani svi oni koji su prošli procedure.

"HDZ je rekao da prilikom konačnog izbora neće podržati prijedlog SDA za ministra odbrane Selmu Cikotića i direktora Obavještajne agencije, a onda, da bi se sve zakomplikovalo, (Bisera) Turkovićeva je rekla 'nećemo podržati HDZ, hoćemo SNSD'. Vjerovatno s namjerom da zavadi, jer to su male igre koje pokušavaju da nametnu da naprave velike priče", rekao je Dodik za ATV. Naglasio je da ih na nivou RS-a očekuje period političke borbe za status RS-a, zbog čega je potrebno da se oko toga okupe sve političke snage u tom entitetu.

On je rekao da je zato kreirana koalicija, koja sada nosi dvije trećine podrške Vladi i okupljena je u parlamentu RS-a i dodao da će s tim koalicionim kapacitetom, kada se smiri situacija s koronavirusom, ući u promjenu Ustava, eliminisati sve probleme u vezi s njegovom zloupotrebom i osnovnom strukturom, kao što je, naprimjer, Vijeće naroda, koje je nametnuo visoki predstavnik.

"Cilj nam je da dođemo do novog ustava u kojem ćemo RS učiniti još efikasnijim, transparentnijim i bržim", rekao je Dodik i dodao da je drugi dio te političke borbe ovo što se dešava na nivou BiH.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...