PROCURILI DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA SVIJET: Nije riječ o nesreći, vozač je namjerno skrenuo u jezero da bi se OSVETIO VLASTIMA

Vozač autobusa u Kini odvezao je autobus pun putnika u smrt. Vozeći na most, naglo je skrenuo ulijevo te je autobus pao u jezero, prenosi "Daily Mail".

  • Hronika

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Poginula je 21 osoba, uključujući vozača, a 15 ih je povrijeđeno nakon fatalne nesreće koja se dogodila prošlog utorka u jugozapadnom kineskom gradu Anshunu.

Prema navodima policije, vozač je namjerno ''izvršio ekstremni zločin" kako bi se osvetio zbog odluke vlade da sruši njegov dom.

alt

Muškarac (52), javnosti poznat pod prezimenom Zhang, ispio je bocu žestokog alkohola prije nego što je počinio čin, rekla je policija. Prema navodima, on je već pio dok su putnici ulazili u autobus. Na videosnimkama vidi se autobus koji je prevozio 36 putnika, kako naglo skreće sa prometne trake i cilja u jezero. Voda u koju je uletio autobus, bila je duboka oko 10 metara, prenio je "Beijing News". 

Nakon gotovo 10 sati spašavanja, lokalno vatrogasno društvo pronašlo je ukupno 37 ljudi u uništenom autobusu, od kojih je 21 proglašen mrtvim. Petnaest putnika je povrijeđeno, a jedan je preživio nepovrijeđen. Pedesetdvogodišnji vozač autobusa ''bio je nesretan zbog svog života i zbog rušenja kuće u javnom vlasništvu koju je unajmio'', saopćile su vlasti. 

alt

Ujutro prije nesreće, Zhang je vidio da će se kuća uskoro srušiti i nazvao je vladinu telefonsku liniju kako bi uložio žalbu, navodi se u policijskom saopćenju.

Ali, policija je rekla da je Zhang u junu potpisao sporazum kojim je odobrio rušenje i obećano mu je više od 72.000 juana (oko 68 hiljada kuna) odštete.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...