PLENKOVIĆ NAPAO ANU BRNABIĆ ZBOG IZJAVE O GENOCIDU U SREBRENICI: "To je krajnje neprimjereno..."

"Ono što se događa u Srbiji nema nikakve veze s Hrvatskom", kaže Plenković.

  • Regija

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 6

Hrvatski premijer Andrej Plenković je izjavu srbijanske premijerke Ane Brnabić, koja je genocid u Srebrenici nazvala nesporazumom, ocijenio promašenom.

"Govoriti o najstrašnijem zločinu koji se dogodio nakon Drugog svjetskog rata u kategorijama nesporazuma mislim da je politički pogrešno, krivo i krajnje neprimjereno”, kazao je Plenković.

Također, premijer Plenković je prokomentirao i izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako se u Hrvatskoj protiv njega vodi kampanja i da će Srbija biti uspješnija u ekonomiji po rastu BDP-a od Hrvatske, kazavši kako ih “nije doživio ni na koji način” te da ono što se događa u Srbiji nema nikakve veze s Hrvatskom.

Želimo da sve zemlje u našem okruženju budu stabilne, da nema nasilja, da rješavaju probleme na demokratski način”, poručio je hrvatski premijer, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...