VOLKSWAGEN IZ BARCELONE, PA JOŠ I NA STRUJU: Zavirite u novu Cupru-el born, prvi Seatov električni model čija autonomija iznosi 500 kilometara… (VIDEO)

Elektrifikacija Seatovih vozila počela je sa modelom el-Born, najavljenim u Ženevi prošle godine.

  • Auto

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

U svom sjedištu u Barceloni Seat je predstavio model “koji će promijeniti percepciju električnih vozila”, barem prema njihovim najavama. Model dolazi pod njihovom markom rezerviranom za sportska vozila i naziva se CUPRA el-Born. Nasljednik je koncepta predstavljenog na ženevskom salonu.

Seat svoju električnu Cupru planira proizvoditi u tvornici krovnog Volkswagen koncerna u njemačkom gradu Zwickau, a bit će zasnovana na njihovoj poznatoj modularnoj platformi MEB. Ono što su prikazali na slikama i videu, finalni je koncept, vrlo blizak proizvodnoj verziji.

Ubrzanje nove Cupre od 0 do 100 kilometara na sat iznosi samo 2,9 sekundi. MEB platforma je za potrebe ovog kompaktnog sportskog automobila nadograđena sistemom Dynamic Chassis Control Sport, koji dinamično prilagođava ovjes i šasiju sportskoj vožnji i trenutnim uvjetima na cesti.

Autonomija Cupre el-Born trebala bi biti oko 500 kilometara s jednim punjenjem baterija kapaciteta 77 kilovat-sati. Punjenje će se obavljati na brzim punjačima, a za 260 kilometara dodatnog dosega bit će potrebno oko 30 minuta punjenja.

Nova Cupra na tržište stiže tokom sljedeće godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...