OPOZICIONI BOTOVI U AKCIJI: Komšić izložen javnom podsmijehu zbog treće samoizolacije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić morat će, prema svemu sudeći, po treći put u samoizolaciju usljed rizika od dobijanja koronavirusa.

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 1

Komšić je to najavio u izjavi za Fenu. On se prošle subote, nakon komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici, sastao sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, za kojeg je jučer utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

"Kao i u ranijim slučajevima, ispoštovat ću procedure i opet pristupiti testiranju. Nemoguće je ne izložiti se riziku ako se krećete", kazao je Komšić za Fenu.

Komšićev treći odlazak u samoizolaciju već je izazvao seriju malicioznih komentara po društvenim mrežama, i to uglavnom iz redova pristalica opozicije, koja Komšića kritikuje svakim povodom, pa i ovim. 

Podsjećamo, Komšić je prvi put pristupio testiranju nakon zvanične posjete Kanadi, gdje se susreo sa premijerom Kanade Justinom Trudeauom, čija je supruga bila pozitivna na koronavirus.

Drugi slučaj tiče se dodjele nagrade za počasnog građanina grada Živinice, kada se ispostavilo da je predsjednik Gradskog vijeća Živinica Nail Jusić bio pozitivan na koronavirus. Oba puta, Komšić je izbjegao zarazu.

Posljednji slučaj tiče se Komšićevog odlaska na komemoraciju žrtvama genocida, nakon čega se neformalno susreo sa premijerom Federacije BiH.

Komšić se sva tri puta opravdano izložio riziku, što ipak nije smetnja pristalicama opozicionih lidera koji, za razliku od Komšića, niti šta rade niti se s kim sastaju kako ne bi zakačili koronu. Čak su kukavički izbjegli odlazak i u Potočare...

Uprkos tome, njihove pristalice spremne su da se zbog izloženosti riziku od zazare koronavirusom izruguju Komšiću, koji se pred koronom nije sakrio u mišiju rupu nego dostojno reprezentira funkciju na koju je izabran.

(Sl. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...