JOŠ JEDNA ODLUKA NA KOJU SE DUGO ČEKALO: Vijeće ministara BiH donijelo odluku o prihvatu pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata; Evo šta sve sadrži...

Vijeće ministara BiH donijelo je danas Odluku o prihvatu pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 1

Prema Odluci, pomoć se sastoji od 100 hiljada komada briseva, 25 hiljada zaštitnih odijela, 40 ventilatora, 152 hiljade rukavica, po 150 hiljada maski N95, hiruruških te maski za lice, kao i 50 hiljada vizira i 20.400 zaštitnih naočala. 

Ministarstvo civilnih poslova će, u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima i Uputstvom o postupanju u procedurama za uvoz lijekova i medicinskih sredstava humanitarnog karaktera za područja BiH ugrožena prirodnom ili drugom nesrećom, zatražiti rješenja o saglasnosti/odobrenju za uvoz i korištenje lijekova i medicinskih sredstava humanitarnog karaktera u Bosni i Hercegovini od Ministarstva zdravlja i socijalne zašitite Republike Srpske, Federalnog ministarstva zdravstva i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH.

Na osnovu ovih rješenja, Ministarstvo civilnih poslova će izvršiti prijem pomoći s ciljem zaštite zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, a ukoliko odobrenja izostanu, Vijeće ministara BiH će posebnom odlukom odlučiti o ovoj pomoći.   

Ministarstvo civilnih poslova će izvršiti podjelu ove pomoći u skladu s ranije donesenom odlukom Vijeća ministara o principima raspodjele pomoći, i to Federaciji BiH 61,5 posto, Republici Srpskoj 37,5 posto i Brčko distriktu BiH jedan posto. Federacija BiH će dobijenu pomoć podijeliti sa 10 kantona u jednakom omjeru, po 50 posto.    

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...