ŠKORO BEZ DLAKE NA JEZIKU: "HDZ se očito vidi u saradnji sa SDSS-om kojeg je osnovao ratni zločinac"

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je u utorak da se nije odazvao na premijerov poziv opoziciji na sastanak, ocijenivši ga "neformalnim sastankom bez odgovarajuće forme komunikacije" s obzirom na ozbiljnost situacije, ali da razgovarati "svakako treba".

  • Regija

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) održao je konferenciju za novinare o uvođenju eura i aktuelnoj političkoj situaciji.

Upitan o mogućnosti da bude potpredsjednik Sabora, Škoro je rekao kako ostavlja medijima da do konstituiranja Sabora "još malo kalkuliraju".

"Vidjet ćemo što će odlučiti ljudi koji kreiraju politiku u Hrvatskoj, hoće li biti 3, 4 ili 5 potpredsjednika. Kada nas budu ozbiljno pozvali na razgovor, mi ćemo tome ozbiljno pristupiti", izjavio je Škoro.

Na upit o učestvovanju SDSS-a u Vladi, Škoro je rekao kako su iz HDZ-a kazali da će koalirati sa strankama istih svjetonazorskih pogleda na stanje u Hrvatskoj i rješenje različitih problema.

"Očito se oni prepoznaju u suradnji sa SDSS-om, kojeg je napravio ratni zločinac Goran Hadžić", dodao je.

"Mislim da je to samo nastavak onoga što su radili do sada i ispunjavaju jedno od svojih predizbornih obećanja; kontinuitet vladavine će biti i dalje sa SDSS-om i nešto malo 'žetončića'", ustvrdio je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...