SAZNAJEMO KAKVO JE ZDRAVSTVENO STANJE FADILA NOVALIĆA: U samo sat vremena nastupilo je naglo pogoršanje, s temperaturom višom od 40 stepeni

Zdravstveno stanje Fadila Novalića bilo je u toku jutra sasvim dobro da bi u samo sat vremena, oko 12.30 sati, njegova temperatura skočila na 40 stepeni.

  • Vijesti

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 6

Fadil Novalić, premijer FBiH, trenutno je na Podhrastovima. Kako saznajemo, nalazi se na kisiku i nije na respiratoru.

Zdravstveno stanje Fadila Novalića bilo je u toku jutra sasvim dobro da bi u samo sat vremena, oko 12.30 sati, njegova temperatura skočila na 40 stepeni.

Potom je hitno prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, na Podhrastove, gdje mu je urađen ETG pluća. Novalić je trenutno na kisiku i, prema navodima doktora, njegovo zdravstveno stanje ne traži da Novalić bude priključen na respirator.

Ustanovljeno je da ima upalu oba plućna krila.

Također, kako nam je na kraju rečeno, Novalić održava redovnu komunikaciju sa porodicom i svojim saradnicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...