"KRIVO JE (HRVATSKO) MORE": Evo zašto Predrag Kojović jučer nije glasao za budžet

Predstavnički dom BiH usvojio je jučer budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu po skraćenom postupku i još ostaje da ovaj važan dokument potvrdi Dom naroda BiH. Delegati će o budžetu odlučivati u utorak i tada je dovoljna entitetska većina da on dobije zeleno svjetlo. Pored SDP-a, u prvom čitanju protiv budžeta glasali su i poslanici HDZ-a BiH, čime se SDP po ko zna koji put u posljednjih nekoliko mjeseci našao na istoj strani s HDZ-om.

  • Mini market

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Ipak, za razliku od SDP-ovih zastupnika i njihovog predsjednika Nermina Nikšića, koji su glasali protiv budžeta, zanimljivo je da se predsjednik Naše stranke Predrag Kojović nije ni pojavio na sjednici, iako je ovo apsolutno goruće pitanje u državi, od kojeg zavisi hoće li se lokalni izbori ove godine uopšte održati.

Indikativno je da su prije nekoliko dana upravo Nikšić i Kojović pozvali na masovne proteste i prijetili beogradskim scenarijem ukoliko u novembru ne budu održani izbori, da bi jučer jedan od njih dvojice glasao protiv budžeta, a drugi se nije ni pojavio.

Da stvar bude gora, prema informacijama koje je portal "Pressmedia" dobio iz same Naše stranke, razlog zašto se Kojović nije pojavio na današnjoj sjednici na kojoj se glasalo o nacrtu budžeta je taj što je otišao na more u Hrvatsku.

Ako je ovo tačno, onda je to samo još jedan pokazatelj koliko odgovorno Kojović zaista shvata svoj preplaćeni posao i odgovornost koju je dobio od građana, a koliko mu je politika tek unosan način da, uz nešto populizma i stranačkog aktivizma, sebi unosno riješi egzistencijalno pitanje i ode se brčkati u moru u trenucima dok se za državu BiH donose krucijalne odluke.

Stvar je dodatno problematična ako se uzme u obzir da za državne parlamentarce već postoji zagarantovan godišnji odmor u augustu. No, Kojoviću je hedonizam, očigledno, daleko važniji od bilo kakvih državnih pitanja.

(Pressmedia.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...