HOĆE LI SE ČOVIĆ USUDITI DA PRKOSI?: Sattler poslao jasnu poruku o usvajanju budžeta na Domu naroda i imenovanju Cikotića

Šef Delegacije EU u BiH Јohan Sattler izjavio je da se nada da će naredne sedmice Dom naroda Parlamenta BiH usvojiti budžet BiH za ovu godinu nakon što su ove sedmice u BiH napravljeni određeni dobri iskoraci.

  • Politika

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 1

Sattler je istaknuo da je jučerašnjim usvajanjem Prijedloga budžeta BiH za 2020. godinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prevaziđena prva stepenica.

- Nadam se iskreno da će naredne sedmice i Dom naroda pratiti ovaj korak i obezbijediti usvajanje budžeta - rekao je Sattler novinarima u Sarajevu.

Navodeći da bi to omogućilo Centralnoj izbornoj komisiji BiH organizovanje lokalnih izbora, Sattler je izrazio uvjerenje da je istinski moguće da izbori budu održani u ovoj godini.

Protiv budžeta jučer su glasali SDP i HDZ, a sve se češće u javnosti može čuti kako bi HDZ na Domu naroda BiH mogao blokirati usvajanje.

Kao još jednu od pozitivnih stvari koje su se desile u BiH, Sattler je ocijenio to što je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija jučer pokrenuo proceduru imenovanja Selme Cikotića za ministra sigurnosti.

- Vrlo je važno da imamo popunjenu poziciju ministra sigurnosti imajući u vidu ne samo migrantsku krizu nego i brojne izazove koji se javljaju u tom resoru - zaključio je specijalni predstavnik EU u BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...