OUTLOOK NE RADI?: Evo kako riješiti problem...

Ako ne možete pokrenuti Microsoftov program za primanje i slanje e-pošte, niste u tome usamljeni. Donosimo postupak koji bi mogao Outlook ponovno upogoniti.

  • HiTec

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Srijeda, 15. jula, nije donijela probleme samo tviterašima. I korisnici Microsoftovog softvera za e-poštu Outlooka diljem svijeta požalili su se na poteškoće u radu.

Mnogima se Outlook srušio kad bi ga pokušali pokrenuti. Ponekima bi netom prije stigla obavijest o nadogradnji.

Iz Microsofta je stigla potvrda kako problem doista postoji, ali tek nekoliko sati nakon što su korisnici žalbama počeli zasipati Twitter i druge društvene mreže, piše Tportal.

Ako i dalje ne možete upogoniti Outlook, evo zaobilaznog rješenja dok ne stigne Microsoftova softverska zakrpa koja će trajnije riješiti problem.

  • Otvorite administratorski zapovjedni prompt.
  • Utipkajte u njega ovaj tekst: cd "Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedClickToRun"
  • Kao administrator pokrenite ovaj program: officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.12827.20470

Imajte na umu kako je ovo privremeno rješenje. Kad Microsoft objavi službenu zakrpu, svakako je preuzmite i instalirajte.

Alternativno, možete pokušati upogoniti web-sučelje ili mobilnu aplikaciju Outlooka, piše ZDNet.

(SB/Tportal)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...