MEHMEDOVIĆ O SLUČAJU GAVRANKAPETANOVIĆ: "Dara je PREVRŠILA MJERU!"

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović komentarisao je pokušaj progona direktora Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismeta Gavrankapetanovića.

  • Mini market

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

“Dara je prevršila mjeru! Oduzeti licencu ovom časnom čovjeku!? Zbog čega!? Pa, da li je važnija pozicija i neki sitni honorar-mrvice, od časti, dostojanstva, struke? Ovaj čovjek je dostojan poštovanja svih nas. Interes običnog čovjeka mu je na prvom mjestu! Ko je taj Etički odbor! Pa sve baciti pod noge! Pa to je nemoguće u mojoj zemlji da se događa. Neka se zna!”, napisao je Mehmedović.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore KS donesena je navedena odluka, prema kojoj njena četiri člana žele nastaviti postupak oduzimanja licence ljekaru Gavrankapetanoviću zbog navodnog kršenja Etičkog kodeksa u slučaju Nadin Smajlović.

Sjednici je prisustvovalo pet od devet članova, a jedan član je bio protiv nastavka postupka za oduzimanje licence. Važno je napomenuti da je za ovakvu odluku potrebno pet glasova.

Dio javnosti postupak oduzimanja licence Gavrankapetanoviću povezuju s direktoricom KCUS-a Sebijom Izetbegović kao produženjem sukoba koji traje već izvjesno vrijeme. Ova odluka članova Etičkog odbora Ljekarske komore KS izazvala je burne reakcije javnosti, a podrška Gavrankapetanoviću stiže sa svih strana. 

O ovom slučaju, direktorica Izetbegović je dala samo kratak komentar za "Avaz": 

- Ja nisam član Etičkog odbora Ljekarske komore. Oni trebaju komentirati svoj rad - rekla je Izetbegović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...