NOVO IME NA SVJETSKOJ AUTOMOBILSKOJ SCENI: Fiat Chrysler i Peugeot postaju jedna kompanija, otkriveno i kako će se zvati...

Proizvođač automobila koji će se formirati spajanjem Fiat Chryslera (FCAU) i PSA grupacije – koja uključuje i Peugeot...

  • Auto

  • 17. Jul. 2020  17. Jul. 2020

  • 0

.., među ostalim brendovima – zvat će se “Stellantis”. Očekuje se da će se ugovor o spajanju sklopiti sljedeće godine.

Ime je otkriveno u srijedu navečer. Firma je navela da ime dolazi od latinskog glagola “stello” što znači “osvijetliti zvijezdama”.

Međutim, sam naziv “Stellantis” nećete vidjeti na automobilima ili prodajnim mjestima. To će jednostavno biti korporativno ime kompanije.

Nazivi brendova “Chrysler”, “Dodge”, “Ram”, “Jeep”, “Fiat”, “Alfa Romeo” i “Maserati”, koji su danas svi dijelovi “Fiat Chryslera”, neće se mijenjati.

Također će biti zadržani i nazivi brendova “Peugeot”, “Citroën”, “DS”, “Opel” i “Vauxhall”, koji su dio PSA Grupe.

Inače, većina kompanija zove se po nekom od svojih brendova, često najpoznatijem, kao što je slučaj sa Volkswagenom, Toyotom, Fordom, Teslom.

Izuzeci su kompanije čija imena nisu povezana ni sa jednim njihovim brendom – General Motors i Daimler.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...