POSLJEDNJI SKANDALOZNI ČIN PRED ODLAZAK U PENZIJU: Ratko Perić organizirao Križni put u Stocu da isprovocira nehrvatsko stanovništvo (FOTO)

Načelnik Stjepan Bošković je tom prilikom kazao da je cijeli projekt izgradnje Križnog puta legalan, iako su neki uložili velike napore kako bi izgradnju Križnog puta osporili i uništili.

  • Društvo

  • 19. Jul. 2020  

  • 10

Križni put u Stocu blagoslovio je mostarski biskup Ratko Perić koji je pred odlazak u penziju, u sklopu svečanosti povodom Ilindana koji se obilježava sutra 20. jula u Župi Stolac, prenosi Klix.

Blagoslov križnog puta održan je u subotu u večernjim satima uz mnoštvo okupljenih svećenika i vjernika, čime je i započela svečanost obilježavanja zaštitnika župe Stolac Sv. Ilije Proroka.

Veliki broj vjernika se okupio na događaju, a nakon obreda na Križevcu kod Zavjetnoga križa župnik don Rajko Marković se obratio prisutnima s kratkim tumačenjem projekta Križnoga puta.

Načelnik Stjepan Bošković je tom prilikom kazao da je cijeli projekt izgradnje Križnog puta legalan, iako su neki uložili velike napore kako bi izgradnju Križnog puta osporili i uništili.

Biskup Perić je rekao kako izgradnja Križnog puta nije provokacija u Stocu, nego izraz milosrđa jednih prema drugima.

Podsjetimo da je izgradnja križnog puta u Stocu izazvala osporavanje mnogih građana tog hercegovačkog kraja.

Građani okupljeni oko Inicijative za Stolac najoštrije su osudili aktivnosti na izgradnji križnog puta u prvoj zoni nacionalnog spomenika Stari grad u Stocu gdje je, kako su naglasili odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH zabranjena svaka gradnja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...