ISTRAŽIVANJE JE POKAZALO: Na Autobahnu nema ograničenja, ali kojom brzinom Nijemci stvarno voze po svojoj autocesti…

Na nekim dijelovima njemačkih autocesta nema ograničenja brzine, a u javnosti se vodi velika rasprava treba li ostati tako.

  • Auto

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Na 1.000 ispitanika, portal za prodaju polovnih vozila Autoscout24 pokušao je saznati kakve su im navike na dijelovima autocesta gdje nema ograničenja.

– Većina vozača ubrzala je, u prosjeku, do 194 kilometra na sat prije nego što je shvatila da im je to previše, odnosno da ne mogu konstantno održavati tu brzinu.

– Svaka treća osoba vozila je brže od 220 kilometara na sat.

– Petnaest posto vozača vozilo je 240 kilometara na sat i više. Češće su to muškarci, jedan od četiri muškaraca priznao je vožnju bržu od 240 kilometara na sat.

Visoke su to brojke, a tek pet posto vozi 130 kilometara na sat ili manje od toga.

Stoga i ne čudi kako su Nijemci protiv zabrana ograničavanja brzina na Autobahnu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...