"VEĆI DIO EKIPE VRAĆAMO U BEOGRAD...": Na Hvaru napadnuta ekipa serije "Jugoslovenka", upitan nastavak snimanja...

Roman Majetić, autor i producent serije "Jugoslovenka", prijavio je policiji u petak Veljka Drinkovića, vlasnika vile na Hvaru u kojoj je odsjeo s ekipom.

  • Kultura

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Majetić tvrdi da je fizički napadnut i pokraden, a policija je potvrdila da su dvije osobe privedene u PP Hvar i da je u toku kriminalističko istraživanje zbog protupravne naplate, piše Dalmatinski portal.

Iz kompanije "Roman Production" d. o. o. Romana Majetića medijima su poslali detalje o navodnom napadu.

- Dana 17. srpnja ove godine u prostor Vile Dvori Sv. Jurja neovlašteno i nepozvan upao je Veljko Drinković, navodni vlasnik objekta, u pratnji dvojice unajmljenih batinaša. Bez osnove i bez ikakvog povoda, fizički su napali producenta i autora serije "Jugoslovenka" Romana Majetića, brutalno ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju, navodni vlasnik kuće pridružio se cipelarenju. Potom su fizički nasrnuli i na scenografkinju serije, udarili je pred njenim maloljetnim djetetom te zatim protuzakonito i nasilu izbacili iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. kolovoza u iznosu od 27.000 eura. Do dolaska policije g. Drinković i njegovi pomagači ukrali su novčanik g. Majetića sa svim dokumentima, 10.000 eura, nekoliko tisuća kuna, uništili snimajuću opremu vrijdnu nekoliko desetaka tisuća eura, čak su ispraznili i frižidere - navodi se iz kompanije te nastavlja:

 - O čovjeku od kojeg ste upravo vi, mediji, pravili žrtvu i bacali ljagu ne samo na mene nego na cijeli projekt pokrenut s ciljem pomoći hrvatskom gospodarstvu u ovim teškim trenucima, najbolje svjedoči činjenica da su se članovi njegove obitelji nakon svega slikali za Instagram s ukradenim šampanjcima. Protiv dotičnih je podnesena kaznena prijava u skladu s težinom i ozbiljnošću počinjenih kaznenih djela, a daljnje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa. Zahvaljujemo tijelima državne i lokalne vlasti na pruženoj pomoći, ponajprije policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na otoku koji su nam pružili podršku - kažu iz kompanije Romana Majetića te potom dovode u pitanje daljnji nastavak snimanja serije na Hvaru.

- Zbog navedenih događaja  i brige za sigurnost glumaca i članova ekipe, odlučili smo da veći dio ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo donijeti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje. Bez imalo iluzija da će moje nekadašnje kolege novinari imati obraza objaviti i ovu rečenicu, sugerirao bih im da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju i uopće za potrebu stvaranja skandala po svaku cijenu, pa i tako da se od osuđivanog kriminalca pravi žrtva, pa i po cijenu ugrožavanja hvale vrijednog projekta - zaključuje se u poruci firme "Roman Production" d. o. o.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...