ČOVIĆ PRENIO OVLAŠTENJA NA BRADARU: Kolegij sutra o budžetu; Ostaje dilema da li će biti razmatran po...

Šef Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara rekla je za Srnu da je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović prenio ovlaštenja na nju te da je u ovaj dom proslijeđen Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu i da smatra da nema potrebe za održavanjem online sjednica.

  • Politika

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

"U dobroj vjeri da će ovoj epidemiji doći kraj, nismo mijenjali Poslovnik Doma naroda da se sjednice mogu održavati online. Budući da Dom naroda ima samo 15 delegata i uz određene goste, smatramo da u Parlamentu BiH ima dovoljno prostora za organizovanje sjednica i s velikom razdaljinom i poštovanjem epidemioloških mjera", konstatovala je Bradara.

Ona je dodala da se nada će, uz odgovornost svih, epidemija doživjeti kraj.

Bradara je rekla za Srnu da će sutra biti održan Kolegij Doma naroda.

"Ovlaštenje je pripremljeno za mene s obzirom na to da sam predsjednik Kluba hrvatskog naroda i, po Poslovniku, prva osoba koja može mijenjati predsjednika. Budžet je dostavljen u proceduru", istaknula je Bradara i dodala da je Prijedlog budžeta dostavljen na tri različita dokumenta.

"Vidjet ćemo sutra da li će biti razmatran po hitnom postupku ili ne", navela je Bradara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...