BH. PRIJESTOLNICA DOBIJA PJEŠAČKU ZONU: "Sarajevski ćilim" od popularne Hippy klupe, kroz cijeli park pa do Alipašine ulice (VIDEO)

Prezentator projekta je bio arhitekta Amir Vuk Zec

  • Kultura

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Centralno mjesto u novoj šetnici Velikog parka će zauzimati Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Kombinacijom raznih vrsta kamenih ploča i zelenila, duž šetnice, dobit će se efekat „Sarajevskog ćilima“

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana prezentacija idejnog projekta pod nazivom „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“. Na inicijativu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića arhitektonski Studio „ZEC“ je uradio idejni projekta budućeg izgleda šetnice u Velikom i Malom parku.

Prezentator je bio arhitekta Amir Vuk Zec, koji u svojoj bogatoj karijeri ima čitav niz prepoznatljivih projekata. Kako je prezentovano prisutnima, od današnje popularne „Hippy klupe“, gdje se nalazi i istoimeni ugostiteljski objekat, kroz cijeli Veliki park preko malog parka do Alipašine ulice, odnosno do takozvanog Higijenskog zavoda, šetnica će dobiti potpuno novi izgled.

Centralno mjesto u novoj šetnici Velikog parka će zauzimati Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Kombinacijom raznih vrsta kamenih ploča i zelenila, duž šetnice, dobit će se efekat „Sarajevskog ćilima“.

Planirana je ugradnja vodilica za slijepe osobe, te izgradnja javnog toaleta. Duž nove šetnice od najmodernijih materijala moguće je napraviti i umjetničke instalacije čija će praktična strana biti korištena za odmor šetača, saopćeno je iz Općine Centar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...