SPECIJALITET SA MEDITERANA: Na brzinu napravite tjesteninu s pestom na sicilijanski način i oduševite ukućane… (VIDEO)

Naš današnji obrok gotov je za 30 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI

300 g tjestenine

80 g badema

20 listova bosiljka

25 g naribanog sir percorino (ili parmezana)

5 zelenih maslina

6 mini paradajza

maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Bademe stavimo u vrelu vodu i kuhamo desetak minuta da malo omekšaju te da se kožica odlijepi. Zatim bademe ocijedimo i ogulimo.

U loncu s dosta slane i vrele vode skuhamo tjesteninu.

U multipraktik ulijemo 50 ml maslinovog ulja, dodamo svježe listove bosiljka (nekoliko manjih listova stavimo na stranu), prokuhane i oguljene bademe, naribani sir pecorino, zelene masline, začinimo bibrom te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.

U veliku zdjelu za posluživanje stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodamo pripremljeni umak, sitno narezane mini paradajze, po želji još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, ukrasimo listićima bosiljka i poslužimo.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...