ČEŠKI STROJ S NJEMAČKIM PEDIGREOM: Upoznajte Škodu Slaviju, roadster koji kao bazu koristi Scalu… (FOTO; VIDEO)

U svijetu u kojem dominiraju SUV-ovi, lijepo je vidjeti jedan ovakav pokušaj.

  • Auto

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 0

Polaznicima strukovne škole, tzv. Škoda Academyja, češka kompanija iz godine u godinu daje mogućnost da na kraju obrazovnog procesa dizajniraju jedan automobil. Rezultat ovogodišnjih napora je Slavia, nastala kao Roadster na bazi kompaktnog modela Scala. 

U svijetu u kojem dominiraju SUV-ovi, lijepo je vidjeti jedan ovakav pokušaj. Mada se za sada radi samo o studiji i možda nikada Slaviju nećemo vidjeti na cestama, valja napomenuti kako je opremljena 1,5-litarskim turbobenzinskim motorom sa 150 konjskih snaga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...