"BEZGREŠNO ZAČEĆE": Djevojka postala majka bez seksualnog odnosa!

Iako su šanse za trudnoću na ovaj način veoma male, ginekologinja tvrdi da je dovoljan jedan spermatozoid koji će se naći na pravom mjestu u pravo vrijeme.

  • Sex i grad

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 0

Kada je Samantha Lynn Isabel imala 19 godina, shvatila je da joj menstruacija kasni. Iako je pomislila na trudnoću, mislila je da nije izgledna s obzirom na to da ona i dečko nikada nisu imali penetrativni seks.

Ipak, Samantha je odlučila otkloniti sumnje testom na trudnoću, ali je on ispao pozitivan. Baš kao i onaj nakon toga i još nekoliko drugih testova. Otišla je ginekologu, koji joj je rekao da je u petoj sedmici trudnoće.

Kako je to uopće moguće? Djevojka je za "BuzzFeed" otkrila da se vjerovatno začeće dogodilo kada su si ona i dečko dodirivali genitalije tokom predigre. Svoje je iskustvo opisala na TikToku, a video je ubrzo postao viralan. 

Ginekologinja Jennifer Lincoln potvrdila je da se na taj način zaista može zatrudnjeti. “Sperma mora ući u vaginu kako bi došlo do trudnoće. Nije bitno kako je završila tamo, bilo penisom, prstom ili nečim drugim. Jednom kada je tamo, može putovati kroz vrat maternice u maternicu, doći do jajašca i oploditi ga”, rekla je za "BuzzFeed".

Doktorica Lincoln dodaje da je trudnoća bez penetrativnog seksa veoma rijetka, ali još moguća. “Potreban je samo jedan spermatozoid koji će se naći na pravom mjestu u pravo vrijeme”, zaključila je.

Kada je Samantha saznala da je trudna, bila je van sebe. Iako je razmišljala o pobačaju, ipak je rodila. “Bila sam nervozna i mislila da mu neću moći pružiti sve što mu treba, ali sada ima sve i više od toga”, objasnila je. Na TikToku je otkrila i da ju je obitelj zbog cijele situacije zvala Djevicom Marijom.

Njezin sin Bentley danas ima pet godina, a Samantha i njezin dečko Alex prije godinu dana dobili su još jednog sina, koji je, kako kaže, začet na tradicionalan način.

Ako želite izbjeći sličan scenarij, dr. Lincoln ima nekoliko savjeta. “Probajte spermu držati podalje od vagine i koristite pouzdanu kontracepciju koja će spriječiti ovakav razvoj događaja. Osim toga, zgodno je imati kontracepcijsku metodu za nesreće poput ove kako ne bi došlo do bilo kakvih iznenađenja”, tvrdi ginekologinja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...