MACRON VRIŠTI: "Turska ne može ostati nekažnjena na kršenja u vodama Europske unije"

Celik je putem Twittera reagovao na Macronovu izjavu da “Turska ne može ostati nekažnjeno na kršenja u vodama Europske unije”.

  • Svijet

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 6

Glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik uputio je kritike na račun francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zbog izjava protiv Turske, poručivši mu da umjesto što se bavi Turskom trebao bi promijeniti rutu Francuske, javlja Anadolu agency (AA).

Celik je putem Twittera reagovao na Macronovu izjavu da “Turska ne može ostati nekažnjeno na kršenja u vodama Europske unije”.

Ističući kako se radi o paničnom jeziku koji se koristi protiv Turske, Celik je poručio kako svaka tema koje se dotakne Macron ide u jednu ilegalnu avanturu.

Podvukao je da Macron opet stoji na pogrešnom mjestu kako bi podržao nepravedne i nezakonite aktivnosti Grka, te dodao:

“Grešku koju je napravio u Libiji pravi i na istočnom Sredozemlju. Rekao je da je turski ratni brod provocirao francuski brod, a njegova tvrdnja je propala.”

Celik je podsjetio da je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan više puta rekao francuskom predsjedniku o onome što se dešava u Siriji, Libiji, Kipru i istočnom Sredozemlju.

“Svaki put se pokazalo da je ono što je rekao naš predsjednik istinito, a ono što je Macron govorio bilo pogrešno. Macron koji poziva na sankcije protiv Turske najveći je pobornik krivaca koji stoje iza masovnih grobnica u Libiji. Macron bi trebao popraviti rutu Francuske, a ne baviti se Turskom”, zaključio je Celik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...