POZNATI HRVATSKI VODITELJ NE MOŽE DOĆI SEBI: HRT mu, nakon 46 godina rada, e-mailom dao otkaz i obavijestio ga da mu ukidaju emisiju...

"Lijepom našom", jedna od najdugovječnijih i najgledanijih emisija Hrvatske televizije, koja je više puta prošla cijelu Hrvatsku uzduž i poprijeko, prekida se emitirati nakon 24 godine.

  • Show

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Kako je HRT odlučio prekinuti "Lijepom našom", tako je i Branko Uvodić, 66-godišnji televizijski voditelj, spiker i urednik, rodom iz Osijeka, saznao da više nije njihov zaposlenik. Uvodić, dugogodišnje zaštitno lice HRT-a, dobio je e-mail iz Kadrovske službe HRT-a u kojem stoji kako mu 25. jula prestaje ugovor o radu, i to tokom odrađivanja terena, jer se nalazi na 54. festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

- O tome na koji način mi je, nakon 46 godina rada u toj kući, priopćena ta vijest, ne bih sada htio govoriti. Jer, znate da, nakon toliko godina rada i svega što sam učinio za tu kuću, samo dobijem mail, a da se nitko ne udostojiti javiti, ja nemam riječi. To više govori o njima nego o meni - razočarano je rekao Uvodić.

Nije mu žao što ide u penziju, štaviše, kaže, ali žao mu je što je zaustavljena emisija "Lijepom našom".

- To je jedini brend HRT-a i pravi projekt koji nije kupljena licenca, osim "A-strane". To je emisija koja čuva i njeguje tradiciju, narodnu glazbu, običaje i folklor. Pa, ja bih mogao organizirati epizode "Lijepe naše" za dvije godine unaprijed koliko je gradova i općina zainteresirano. Gledajte, ljudi plaćaju pretplatu i očito žele takav sadržaj koji je, moram još jednom ponoviti, dugo godina već među najgledanijim sadržajima - ističe Uvodić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...