CVIJANOVIĆ U EKSTAZI NAKON POSJETE VUČIĆA: "U Federaciji BiH su ljubomorni na ono što imamo sa Srbijom"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da negativni komentari federalnih političara o posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Banjoj Luci, kao i o RS-u, pokazuju da kod njih i dalje postoji mržnja i netrpeljivost prema drugačijima.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 5

Željka Cvijanović je rekla da komentari političara pokazuju i njihovu ljubomoru, jer ono što RS ima sa Srbijom, oni nemaju ni s kim.

"Naše kolege iz Federacije BiH su ljute na takvu jednu činjenicu, jer znaju koliko je čvrsta veza Srbije i RS-a, da je iskrena, da je to stvar odgovornosti, principa, ljubavi, međusobnog razumijevanja, ali i zadovoljstva da možemo zajedno da radimo. Oni su ljubomorni na ono što imamo sa Srbijom, jer tako nešto nemaju ni s kim. Sve što je vezano za koncepciju BiH je velika lažna slika. Ono što mi imamo sa Srbijom je nešto čime bi se svaki narod pohvalio", rekla je Cvijanović novinarima u Novom Gradu.

Istaknula je da Vučićeva posjeta pokazuje kako treba sarađivati, za šta političari iz FBiH odavno nisu sposobni.

"Ovdje je stvar da pokažete da Srbija, kao što je rekao Vučić, osjeća odgovornost, obavezu, a ima i želju i zadovoljstvo da pomaže građanima RS-a. Nas veže mnogo više od bilo kakve kritike sa strane. Podrška svim našim naporima u RS-u i svemu što nam je Srbija dala treba biti pokazatelj svega što zajedno možemo da uspijemo, da pravimo dobre stvari i realizujemo značajne projekte", rekla je Cvijanović.

Ona je izrazila beskrajnu zahvalnost Srbiji, na čelu s Vučićem jer su promijenili odnos prema RS-u, napomenuvši da Srbija kroz taj odnos želi da ostavi trag u svakoj opštini RS-a i da građani znaju da mogu da se oslone na nju, što je za njih veoma važno.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...