LOŠE VIJESTI IZ ŽARIŠTA KORONE: Rast broja novozaraženih četvrti dan zaredom...

Kina je u ponedjeljak zabilježila rast broja novih slučajeva zaraze koronavirusom četvrti dan zaredom usljed najagresivnijeg povratka bolesti Covid-19 u tu zemlju u više mjeseci.

  • Svijet

  • 28. Jul. 2020  28. Jul. 2020

  • 0

Kineske zdravstvene vlasti u utorak su izvijestile da je dan ranije, u ponedjeljak, 27. jula, zabilježeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Time je broj novozaraženih u Kini porastao četvrti dan zaredom, uključujući i prvi put u nekoliko sedmica dva nova slučaja u Pekingu.

Ta se zemlja našla suočena s najagresivnijim povratkom bolesti Covid-19 u više mjeseci usljed pojave zaraze u udaljenoj zapadnoj pokrajini Xinjiang te odvojenog žarišta na sjeveroistoku.

Od novih slučajeva, 57 ih je zabilježeno u Xinjiangu, ističe se u saopćenju Nacionalnog povjerenstva za zdravlje. U ponedjeljak je i sjeveroistočna pokrajina Jilin zabilježila dva nova slučaja, prve od maja, dok je sjeveroistočna pokrajina Liaoning izvijestila o šest novih slučajeva.

Želeći zaustaviti novu epidemiju, vlasti su testirale milione ljudi na Covid-19, ali se virus već počeo širiti. Tako su dva nova slučaja zabilježena i u Pekingu, što je prva pojava bolesti u glavnom gradu u više od tri sedmice.

Do ponedjeljka je u Kini potvrđeno ukupno 83.959 slučajeva zaraze, izvijestile su zdravstvene vlasti. Broj umrlih od Covida-19 i dalje je 4.634.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...