PAKLENI TOPLOTNI TALAS STIŽE U EVROPU: Pogodit će i BiH i to u...

Temperature će ići preko 30 stepeni, a kako je najavljeno u pojedinim dijelovima dosegnut će i 40. Upravo toliko visoka temperatura se prognozira u četvrtak i u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 28. Jul. 2020  28. Jul. 2020

  • 5

Do ove promjene vremena doći će u drugom dijelu ove sedmice, a najintenzivnija promjena će biti za vikend

Prema najavama meteorologa, kraj jula obilježit će toplotni val širom Evrope.

Temperature će ići preko 30 stepeni, a kako je najavljeno u pojedinim dijelovima dosegnut će i 40. Upravo toliko visoka temperatura se progozira u četvrtak i u Bosni i Hercegovini.

Do ove promjene vremena doći će u drugom dijelu ove sedmice, a najintenzivnija promjena će biti za vikend, piše Fokus.

Kako pišu na Severe-weathere ekstremne vrućine očekuju se u nižim dijelovima našeg kontinenta.

Izdato je upozorenje širom Evrope zbog visokih temperatura i mogućeg toplotnog vala.

NAREDNA TRI DANA U BIH

alt

srijedu će preovladavati  pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni će biti male do umjerene naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

četvrtak će u Bosni preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 40°C.

petak će u Bosni i Hercegovini biti većinom umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom Bosne i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 38°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...