TEŽAK PORAZ IVICE DAČIĆA: Ministrica vanjskih poslova Kosova otkrila kako je spriječila da dvije zemlje povuku priznanje kosovske državnosti…

Kosovska ministrica vanjskih poslova i dijaspore Meliza Haradinaj-Stubla kazala je da je Priština preduzela mjere da spriječi povlačenje priznanja Kosova od dvije zemlje.

  • Regija

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 1

Haradinaj-Stubla je u emisiji "Rubikon" na prištinskoj televiziji Klan Kosova navela da se to dogodilo kada je preuzela funkciju ministrice vanjskih poslova i dijaspore.

"Bilo je najava da bi dvije države mogle da povuku priznanje kosovske državnosti. Oni su iz područja Pacifika", istaknula je Haradinaj-Stubla.

Naglasila je da su bili u direktnom kontaktu sa predstavnicima tih zemalja te se to, prema njenim riječima, na sreću nije dogodilo.

"Preduzeli smo potrebne akcije zajedno s našim saveznicima da to spriječimo", poručila je Haradinaj-Stubla.

Navela je i da je na sastanku tražila da bude zatvoren za javnost dio njenog izvještavanja o ovim temama, koje su visoko osjetljive po interes Kosova, ali je, zbog dešavanja na samom sastanku, to bilo nemoguće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...