ČUVENI BEOGRADSKI REŽISER ŠOKIRAO SRBIJU: Vučić je bio direktni inspirator genocida u Srebrenici...

Slavni srbijanski režiser objavio je niz tvitova u kojima je, između ostalog, napisao da je Kosovo nezavisno.

  • Kultura

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 6

Poznati srbijanski filmski režiser Srđan Dragojević objavio je na svom Twitter profilu niz postova u kojima se oštro obračunao s javnošću svoje zemlje. Dragojević je u postu objavljenom jučer, decidno napisao kako misli da je "Kosovo nezavisno", da se u "Srebrenici desio genocid" i kako je sramota za Srbiju da predsjednik zemlje bude čovjek koji je javno prijetio ubistvom 100 muslimana.

Objave na Twitteru Dragojević je nastavio podsjećanjem srbijanske javnosti na Vučićev govor u Skupštini Srbije u kojem je govorio o ubistvu stotinu muslimana, napravivši analogiju između tog govora i genocida koji je počinjen u Srebrenici, uz opasku "Direktni inspirator".

U jednom današnjem postu režiser je napisao kako je tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća državno uređenje na Kosovu bio apartheid, potcrtavši da govori iz ličnog iskustva i da takve stvari danas malo ko želi priznati.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...