PREMIJER NOVALIĆ: "Neka je rahmet duši mom prijatelju i dobrom čovjeku"

Vijest o smrti Salke Bukvarevića, ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, potresla je njegove kolege, a novinarima se kratko obratio premijer Fadil Novalić.

  • Hronika

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 2

On je vijest saznao na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade.

''Izražavam sućut porodici preminulog ministra, a osobno, neka je rahmet duši mog ministra, prijatelja i dobrog čovjeka'', kratko je rekao potreseni Novalić.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je jutros u Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrđeno je za N1 iz KCUS-a.

On je prethodno smješten u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što je bio pozitivan na koronavirus. Jučer je prije podne priključen na respirator.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...