MILANOVIĆ IMA SVOJU TEORIJU: Izjavio je da je pozdravljanje laktovima glupost, ali Beroš mu nije ostao dužan!

Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe, kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta vlade.

  • Regija

  • 29. Jul. 2020  

  • 0

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš komentirao je polemike i dvojbe oko potrebe nošenja maski i pozdravljanja laktom rekavši da je u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa nužno pogledati i prenositi znanstveno relevantne informacije.

– Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe – kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta vlade.

Puno je bolje, dodao je, dotaknuti se laktovima, a najbolje bi bilo uopće se ne pozdravljati.

– Zna se što podrazumijeva bliski kontakt – a to je rukovanje. Dodirivanje laktovima nije bliski kontakt. Dakle, tu samo moramo pogledati znanstveno relevantne informacije – rekao je ministar Beroš.

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost.

– Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar – rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...