SADA JE SVE GOTOVO: U "Službenom listu" objavljeno da je Fazlagić predsjednik Građanskog saveza!

U "Službenom listu FBiH" objavljena je odluka o upisu Muhameda Fazlagića kao predsjednika GS-a u Registar političkih organizacija u FBiH.

  • Mini market

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

U "Službenom listu" je navedeno kako je odluka donesena na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i Zapisnika sa vanrednog Kongresa GS-a, održanog 16. jula ove godine.

Izbor predsjednika Građanskog saveza izazvao je dosta polemika u javnosti.

Naime, novo rukovodstvo, na čelu s Fazlagićem, izbrisalo je iz članstva stranke predsjednika Nihada Čolpu, koji tvrdi da je ovaj kongres održan nelegalno.

Prije dva dana, održana je sjednica Predsjedništva stranke, na čelu sa Čolpom, na kojoj je odlučeno da se iz stranke izbace Fazlagić i generalni sekretar Ozren Blagovčanin.

No, Kongres je, prema važećem Statutu, najviši organ stranačke vlasti i to je bio pravni temelj da se Fazlagić i službeno upiše kao novi predsjednik Građanskog saveza. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...