HASANBEGOVIĆ OŠTRO KONTRA PUPOVCA: "Sistemska anomalija u ovim okolnostima dovodi do toga da pojedini manjinski zastupnici, posebno Pupovac..."

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, gostujući u "Newsroomu" na N1 televiziji, komentirao je političke prilike u Hrvatskoj.

  • Regija

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

Zlatko Hasanbegović će u Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina sarađivati sa Miloradom Pupovcem, kojeg je i ranije otvoreno kritizirao.

"Poznato je hrvatskoj javnosti da sam jedan od većih kritičara tog koncepta političkog predstavljanja etničkih zajednica u Saboru, a predmet mog interesa je etnobiznis, redistribucija novca poreznih obveznika na neprihvatljiv način. Nema tu osobnih odnosa, gospodin Pupovac je u svojstvu saborske većine, ja sam u svojstvu oporbenog zastupnika. Temeljna pitanja, što se naziva ljudskim pravima, nisu prijeporna ni predmet rasprave. Ovdje je problem pitanje zlouporabe tih prava i problem sistemske anomalije koja proizlazi iz ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina, a zatim iz Izbornog zakona o pitanju načina kako su predstavljeni u Saboru. Sistemska anomalija u ovim okolnostima dovodi do toga da pojedini manjinski zastupnici, posebno Pupovac i Radin, nastupaju kao arbitri hrvatske politike i oni koji odlučuju koja je većina podobna, a koja nije, ali naš politički cilj je korjenita promjena izbornog zakonodavstva, u kojem ovaj oblik, koji nigdje ne postoji, treba promijeniti", rekao je Hasanbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...