PODIGNUTA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV „BOSANSKOG DR. MENGELEA“: Doktor Kerović se sumnjiči da je tokom aprila i maja...

Dom zdravlja Lopare podnio je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivičnu prijavu protiv ljekara Dragomira Kerovića zbog, kako su naveli, neovlaštenog i nesavjesnog liječenja, potvrđeno je u ovom tužilaštvu.

  • Hronika

  • 31. Jul. 2020  

  • 0

U prijavi je navedeno da Kerović nije zaposlen ni u javnoj ni privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a njegovi terapijski postupci nisu određeni na osnovu validne dijagnostike i nakon toga se pacijenti javljaju Domu zdravlja u, uglavnom, teškom zdravstvenom stanju, a nisu rijetki ni smrtni ishodi.

Dom zdravlja Lopare je u krivičnoj prijavi naveo da je Kerović neovlašteno izdavao recepte i nezakonito naplaćivao svoje usluge.

"Dom zdravlja Lopare na prvo mjesto stavlja zdravlje ljudi i u tom smislu traži i očekuje intervenciju nadležnih organa", saopšteno je iz uprave ove javne zdravstvene ustanove.

Kerović je iz Tobuta, u opštini Lopare, a na teret mu je stavljeno, između ostalog, da je tokom aprila i maja neovlašteno i nesavjesno pružao medicinske usluge osobama na području te opštine, te da je usljed pojedinih djela nastupilo i teško narušavanje zdravlja nekoliko osoba.

On je, navedeno je u krivičnoj prijavi, nezakonito i neovlašteno upotrebljavao isprave i ime ustanove Doma zdravlja Lopare i uz svoj potpis kao izdavalac isprave navodio svoje zvanje ili čin tako što je nezakonito pribavljao i koristio obrasce recepata Doma zdravlja Lopare, koji su određeni serijskim brojevima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

"Kerović je ispunjavao te recepte i ovjeravao sopstvenim ljekarskim pečatom, izdavao ih kao svoje recepte /isprave/ pacijentima prilikom neovlaštenog liječenja, a koji su upotrebljavani u apotekama na području opštine Lopare i nezakonitim postupanjem je pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist", navedeno je u prijavi.

Ljekar Dragomir Kerović bio je zaposlen u Domu zdravlja Lopare, posljednji put neprekidno od 22. novembra 2010. godine do 12. septembra 2019, kada je u ovoj zdravstvenoj ustanovi usljed ekonomskih, tehnoloških i organizacionih razloga prestala potreba za njegovim radom jer je poslodavac smanjio broj izvršilaca na radnom mjestu doktora medicine u Službi porodične medicine i Službi hitne medicinske pomoći, gdje je bio raspoređen.

"Dragomiru Keroviću je, nakon isteka otkaznog roka, 12. septembra 2019. godine prestao radni odnos kod podnosioca krivične prijave i on je odjavljen kod nadležne jedinice Poreske uprave", naveli su iz Doma zdravlja Lopare.

Od tog momenta, Dragomir Kerović nije zaposleni radnik niti saradnik u zdravstvenoj ustanovi, bilo u privatnoj, bilo u javnoj, niti ima samostalnu doktorsku praksu/ordinaciju, te samim tim, navedeno je u krivičnoj prijavi, od tada nema pravo obavljati zdravstvenu djelatnost.

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...