OVO MORATE VIDJETI: Još kao tinejdžer Messi je oduševljavao sve oko sebe (VIDEO)

Barcelona je objavila dosad neviđene snimke tinejdžera Messija na kojim se već tada vidjelo da će biti nešto posebno.

  • Sport

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

Lionel Messi postao je kao 13-godišnjak član Barcelone, koja ga je dovela iz argentinskog Newell's Old Boysa.

Već tri godine kasnije upisao je debi za prvi tim u prijateljskom susretu protiv Mourinhova Porta. Logično je da takav talent nema šta mnogo tražiti među svojim vršnjacima, koji mu nisu bili dostojna konkurencija.

Prema svjedočenju tadašnjeg igrača Barce Ludovica Giulyja, nisu mu ništa mogli ni mnogo stariji igrači. Prisjetio se Francuz kako ih je maloljetni Messi sramotio na terenima; seniori su ga zaustavljali i vrlo grubo, ali on se samo podizao i igrao dalje.

Kako je tačno Messi izgledao u kratkom periodu nastupanja za Barcine omladinske kategorije, katalonski klub pokazao je videom na Twitteru, za koji tvrde da sadrži dosad neviđene snimke.

Objavili su nekoliko izvrsnih poteza tada još golobradog Messija, a nema sumnje da su mnogi koji su tada igrali s njim i protiv njega, naslućivali da će taj dečko daleko dogurati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...