"IZOLIRANI INCIDENT": Objavljene slike Srbina pretučenog u Baškoj Vodi

"Siguran sam da se radi o izoliranom slučaju, jer odgovorno tvrdim da su u Baškoj Vodi dobrodošli svi gosti", kaže Ante Jurišić, direktor lokalne Turističke zajednice.

  • Hronika

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 1

U Baškoj Vodi u četvrtak je brutalno pretučen 30-godišnji Saša Vukojević, austrijski državljanin, inače Srbin, a njegova supruga Manuela za medije je izjavila kako sumnja da su glavni “krivac” njegove tetovaže te pravoslavni krst, piše "Slobodna Dalmacija".

“Spornim” tetovažama u ovom slučaju Vukojević i supruga drže logo Werdera iz Bremena te Crvene zvezde iz Beograda te simbol pravoslavnog krsta. Podsjetimo, incident se dogodio nasred rive, a napadnuti 30-godišnjak se, kako kaže, nije ni snašao – napali su ga sleđa te potom oborili na pod i cipelarili.

alt

Agresija trojice napadača završila je ozbiljnim povredama, tri rasklimana zuba, osam šavova i modricama po cijelom tijelu. Napadnuti Vukojević i supruga Manuela iz Otočca brinu se da će sve završiti tek kao remećenje javnog reda i mira, a smatraju da je ovdje posrijedi krivično djelo.

alt

Ovaj incident oštro je osudio Ante Jurišić, direktor lokalne Turističke zajednice, koji kaže kako nema sumnje da svako nasilje treba osuditi.

- Međutim, siguran sam da se radi o izoliranom slučaju, jer odgovorno tvrdim da su u Baškoj Vodi dobrodošli svi gosti bez obzira na vjeru, narodnost ili bilo kakvu različitost. Pa, mi imamo goste iz Srbije koji oduvijek dolaze. Sjećam se prvog Prvomajskog uranka nakon Domovinskog rata. Bilo je to oko 2000. godine. Iza pozornice je sjedila sada umirovljena direktorica beogradske "Politike" i njezin suprug, ministar gospodarstva u Vladi bivše Jugoslavije, pa smo se našalili kako bi mogli pozdraviti okupljene s bine.

alt

Imamo članove Turističke zajednice i iznajmljivače iz Beograda, imamo turiste iz Srbije i raznih drugih zemalja i nikad nije bilo problema. A eksces se, nažalost, može dogoditi bilo gdje i to je posao za policiju – kaže Jurišić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...